tiistai 15. lokakuuta 2013

Oksin patti


Kuinka totta onkaan sanonta, että huoleton on hevoseton mies ja koiraton nainen. Oksille ilmestyi loman aikan eli noin kuukausi sitten toiseen takajalkaan ihon värinen, itonaiselta tuntuva patti. Se ei koiraa tuntunut haittaavan, Oksi ei näyttänyt edes huomaavan että jalkaan on moinen ilmestynyt. Patti sai käpälöidä jne.

Patti on kasvanut kokoa koko ajan ja nyt se alkaa jo koiraakin häiritsemään. Oksi nuolee pattia aika intensiteetillä ja usein siittä vuotaakin verta. Enää siihen koiran mielestä ei tarvisi kenenkään koskeakaan. Viikon verran ollaan menty huonompaan suuntaa ja olen jopa haistavinani patista lähtevän hajun. Tilasin Oksille eläinlääkäriajan patin poistoon ja se on huomenna iltapäivällä.  Olen netistä yrittänyt löytää tietoa koirien ihokasvaimista ja alkuvaiheessa patti näytti samalta kuin kuvat kutaanisesta histiosytoomakasvaimesta. Toivotaan sen myös sellaiseksi paljastuvan koska ko. kasvain on täysin vaaraton.

Kepa on viime viikon aikana kiinnostunut Oksin patista myöskin ja käy sitä tämän tämän haistelemassa. No, siinä ei sinällään ole mitään ihmeellistä. Mutta parina viime iltana on Arco käynyt nuolemassa Oksin naamaa ja päätä. Kari sanoi tämän olevan söpöä mutta itsestäni se on kaikkea muuta kuin sitä. Koska on paras valistautua aina pahimpaan totesininkin Karille, että "muistelepa milloin viimeksi Arco on käyttäytynyt noin ja mitä siitä teikäläiselle seurasi". Arcohan ei ole Oksin läheisyydestä ollut kovinkaan innostunut (yleensä murisee jos Oksi yrittää liian liki) eikä moinen käyttäytyminen ole sille ollut mitenkään tyypillistä edes Kepaa kohtaan. No, toivotaan parasta ja pelätään pahinta, ei kai tässä muuta voi.


Kepa lähtee lääkäriin samalla kerralla, siitä otetaan verikokeita ja katsastetaan tuota sen vatsapuolen ihoa. Lääkäri saa tsekata sitä läpi koska sen oleminen ei ole myöskään ihan entisenlaista.

Olen viime aikoina tutkinut eläinsuojelulainsäädäntöä ja ollut juttusilla kseyn työntekijän kanssa lemmikkieläinten elosta ja olosta. Lain pitäisi olla tiukempi ja työntekijöitä tuolla puolella enemmän, vaikka rankaa varmasti työnkuva onkin.

Muuten ollaan elelty normiarkea lenkkeineen ym. juttuineen. Pakkasta oli toissa aamuna -8 astetta, talvi on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti