keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Oksi ja Kepa eläinlääkärillä

 
Tänään on ollut hieno syyspäivä, joten tuli koiristakin napsittua muutama kuva pihalla.


Meille oli tänään varattu aika tuohon oman kylän eläinlääkärille iltapäiväksi mutta aamulla sainkin viestin, että päästäisiin jo heti aamusta. Kepa ja Oksi autoon ja vastaanotolle tuohon parin kilometrin päähän.

Oksi otetiin ensin. Tuulikki tuumaili, että koiran jalssa ollut patti saataisiin pois ihan vain koira rauhoittamlla ja jalka puuduttamalla. Mullahan on jäänyt pelko koiran nukuttamisesta operaatiota varten kun Kepa hammasoperaation yhteydessä lakkasi hengittämästä. Oksi on taas ruvennut hinkaamaan kuonoaan, joten siitä otettiin teippi-ja raapenäyte. Patti saatiin leikattua pois kokonaisena ja se lähti patologille. Oksista otettiin myös verta allergiatestiä varten, näyteet lähtivät Amerikkaan joten tulokset tulevat sitten ajan kanssa. Allergiatestiä eläinlääkäri ei pitänyt absoluuttisena totuutena ruoka-aineiden suhteen, mutta muuten on kuulemma pätevä. Oksin korvat tsekattiin kanssa ja tärykälvot molemmissa siistit mutta saatiin ohjeeksi putsailla korvia joka toinen päivä tikkien poistoon saakka (10 päivää). Oksi sai kipulääkeen pistoksena ja pitkävaikuitteisen antibiootin pistoksena.

Oksi sai herättelypiikin ja kävin hakemassa Kepan sisälle. Kepasta otetiin teippi-ja raapenäyte mahasta sekä verikokeet yleisverenkuvaa varten. Kepahan on rapsutellut mahaansa jo jonkin aikaa. Ihossa ei näyt mitään mutta karvoja on irronnut niin että turkki on aika olematon rintankehän alaosassa ja kylkiluiden kohdalla. Katsotaan kun verenkuvan tulkset tulevat ja sitten niiden pohjalta edetään. Kepa sai lääkeshampoon jolla koira pestään 2-3 kertaa viikossa. Mahdollisesti myös Kepasta otetaan allergiatestit. Kepan korvat siistit eikä ainakaan näkyvää hiivaa löytynyt.

Raapenäytteet katsottiin sikaripunkin osalta mutta niitä ei löytynyt kummaltakaan.

Molemmat koirat käyttäytyivät erittäin hienosti ja niistä sai olla kovin ylpeä. Oksi herättyään heilutteli häntäänsä sen aikaa kun Kepa tutkittiin.

Tikkejä tuli jalkaan useampi ja niiden päälle hopea, hunajaa sisältävä laskosteippi. Leikkauskohta on suojattu ulkoilun ajaksi siteellä. Kauluriahan tässä pitäsi nyt pitää ja voi olla Oksi joutuu olemaan torstain ja perjantain työpäivät toisessa makkarissa poritin takana kun täällä on muutama innokas "haavanhoitaja". Hieman hitaanoloinen tuo Oksi vielä on vaikka nukuttiin parin tunnin päikkärit operaation jälkeen.



Arco on onneksi pärjännyt nyt hyvin joka yö pidettävällä Bot-loimella. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti