sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kuulumisia

 
Pihahommia on tullut tehtyä viime päivinä enemmän kuin koirien kanssa touhuiluja. Korien kanssa ollaan lenkkeilty ja Oksin kanssa joitain perusjuttuja muiden hommien lomassa vahvistettu. No, joka tapauksessa osa kesäkukista on istutettu ja tätä homaa tehdessäni alempi kaksikko kämähti yhteen.
 
 
Pihaamme ohitti juoksija ja olin käskyttänyt koirat pois aidan luota. Heitin maahan nappuloita kun koirat juoksivat luokseni. Käänsin koirille selän ja jatkoin mullan lappamista ruukuihin kun kämähdys kävi. Oikeastaan pelkästään oma syyni, jos olisin valvonut nappuloiden syömistä olisin ollut ns. ajan hermolla ohjeistamaan koiria. Arco on erittäin tarkka ruuasta ja todennäköisesti Oksi oli tullut liian lähelle tai sitten Arco yritti omia kakki itselleen tms. Meteli oli melkoinen. Oksi on kovin huvittavan näköinen kun siltä pelmahtaa koko kaulus ja selkäkarvat pystyyn. No, Oksi yritti kammeta Arcoa maahan ja taisi se Arco siellä kerran selällään pyörähtää. Kepa härkkii välissä eikä sen toimista oikein ota selvää- yrittää kait saada poikia lopettamaan moiset pöllöilyt. Kepan sain sanallisesti kuitenkin pois tilanteesta. Oksin jouduin vetämään Arcosta irti. Arcon kaulus ja naama märkänä.
 
Tilanne oli ohi heti kun sain Oksin Arcosta irti, kenelläkään ei tullut reikiä mutta Arco taisi saada kolauksen itsetuntoonsa. Koirat olivat heti ihan normaaleja ja jatkoivat touhujaan yhdessä eli ei kyräilyä ilmassa. Nää ei ole kivoja juttuja ollenkaan mutta en voi syyttää kuin itseäni enkä haluaisi näiden toistuvan koska epäilen että kynnys madaltuu kerta kerralta.. Onneksi pysyin itse ihan rauhallisena, en muistaakseni sanonut kuin Kepalle "pois" ja Oksille "ei". Pojat ovat aika eriluontoiset, Arco on jäärä ja Oksi tulistuu sekunnin sadasosassa.
 
 Mihinkään "selvittääkööt koirat välinsä keskenään"- juttuun en tule lähtemään vaikkakin tiedän sitä rodun piirissä harrastettavan. Olen itse haalinut koirayksilöt samaan huusholliin omien mieltymysteni mukaisesti, ne eivät ole saaneet itse päättää millaisessa koiralaumassa elävät. Joten olisi mun mielestä kornia antaa niiden sitten selvitellä välejään itse. Toiseksi en usko mihikään tiukkaan laumahierkiaan koirien välillä, minusta ne pelaavat enemmänkin sen pohjalta kuka mitäkin asiaa eniten haluaa jne. Ja koska mitään tiukkaa hierarkiaa ei ole (jonka pohjalta ne ratkaisunsa tekisivät esim. ykköskoira saa kaiken minkä haluaa tms.) niin niiden välinen selvittelyihin ei voi kertakaikkiaan luottaa.
 
Meidän kämähdyksen jälkeen Kari oli pysähtynyt pyörölenkillään naapurin kanssa juttusille ja siellä pitit olivat ottaneet yhteen uudesta lelusta. Joten onkohan sitä ilmassa?



              
"Hei äiskä, mä en nyt kerkeä kun mulla on muita tärkeitä hommia.........."


 
Nokkosviljelmäni kasvavat kohisten, eilen pääsinkin jo leikkaamaan satoa. Sato päätyy kuivatikseen ulkosaunanlauteille ja sieltä koirien ruuan joukkoon. Nokkosen sanotaan olevan ns. superfoodia, vitamiinenja ja hivenaineita siinä on enemmän kuin merilevässä.
 

 
 
 Mitäs muuta sitten... Ai niin. Olen ollut koko holskunomistaja historiani rotuyhdistyksen jäsen. Tänä vuonna en maksanut jäsenmaksuani, joten olen sitten eronnyt yhdistyksestä. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että en tarvitse yhdistystä mihinkään. Ja lisäksi olen joistakin yhdistyksen menettelyistä eri linjoilla. Sanotaanhan sitä toki, että jos ei ole tyytyväinen niin voi itse yrittää vaikuttaa. En vain ole vaikuttujatyyppi ja itselläni on vaikeuksia toimia ihmisten kanssa jotka edustavat toista ääripäätä kuin itse olen. Joten se siitä sitten :), yhdistyksellä menee kuitenkin hyvin enkä usko sen todellakaan kaatuvan minun jäsenmaksun puutteeseen.

                                                           
                                                                          
                                                 Arco ja Oksi kuuntelevat, että mitä asiaa?
                                                  
 Olen viime päivinä pohdiskellut sellaista asiaa, että kuinka paljon leikitystyyli ja koiran palkkaaminen, eli millä palkataan, vaikuttaa koiran yleisolemukseen? En tiedä onko tästä jonkinlaista tutkimusta tehty mutta aihe on kovin mielenkiintoinen. Lähinnä ajatus tuli mieleen saalisleikillä palkaamisesta esim. pallo. Uskon vakaasti, ja taitaa tästä olla kokemuksiakin, että pallon heittely lisää saalisviettiä. Mutta jos ajatellaan tämä taisteluleikkinä, palkkana taistellaan esim. patukasta. Lisääkö se koiran agressiota....?Vai mihin viettiin se vaikuttaa?
                                                   

 
"Minäenolekoskaansekaantuntumihinkäänkahakkaanpoisseminustaminäolenkilttilikka, niih."
 
 
 
"Joo, on ne omistuisia, noi koirat"
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti