maanantai 13. toukokuuta 2013

Jasmirin Zulia "Zulia" 13.12.1999-13.5.2013



Kissamme Zulian kunto meni pari viime viikkoa alaspäin. Takapää oli välillä holtiton eikä jalat oikein tahtoneet pysyä menossa mukana. Eilen illalla Zulia oli hypännyt alas sohvalta ja selästä oli kuulunut ilkeän kuuloinen rusahdus ja kissa oli jäänyt makaamaan paikoilleen. Kari herätti minut ja kertoi mitä oli tapahtunut. Katsastettiin kissan kunto ja seurailtiin sitä vähän, että pitääkö lähteä sen kanssa päivystävän eläinlääkärin luo. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että odotetaan aamuun.

Zulia lopetettiin tänään Eläinsairaala Sykkeessä, jossa sitä oli koko elämänsä aika hoidettu. Otin kissan mukaan heti aamulla kun Syke aukesi ja meidät otettiin  vastaan ylimääräisenä heti ensimmäisen ajavarausasiakkaan jälkeen. Eläinlääkäri totesi kissan tämänhetkisen kunnon, ja katsottuaan noin vuosi sitten otetut röngenkuvat selästä ja polvista, oli myös lopettamisen kannalla. Tämä päätös oli tehty kotona edellisiltaisen episodin jälkeen.

Zulia oli ruskeanaamio colorpoint persialainen, joka syntyi Jasmirin kissalassa yhdistelmästä Zoe´n Fancy Face x Jasmirin Sunshade. Pentueessa oli 2 kollia ja 3 naarasta. Zulian vanhemmat olivat näyttelyissä erittäin menestyneitä mutta Zulia myytiin lemmikitasoisena sen kasvojen toispuoleisuuden takia.

Zulia tuli toisen kissamme Nooruksen kaveriksi ja niistä hitsautuikin mukava kaksikko. Zuliassa oli kyllä hieman tosikon vikaa ja löytökissaamme Olgaan niillä oli asialliset välit mutta ns. sydänystäviä niistä ei koskaan tullut. Sandran asuessa vielä kotona Zulia vietti pääsäänöisesti aikaansa Sandran huoneessa ja oli kovasti muutenkin Sandran perään. Tyttären kotoa muuton jälkeen Kari sai nauttia joskus hyvinkin vaativan oloisen kissaneidin seurasta. Minulle lankesi turkinhoitajan ja muonittajan rooli.

Zulia oli erittäin mukava kissa ja sen myötä saimme tuttavapiiriimme kasvattajan, jonka periaatteita arvostan erittäin korkealle. Ritvalle sai soittaa aina jos jokin asia vaivasi ja hän kertoi myös aina oman mielipiteensä asioista. Häntä myös kiinnosti kasvattiensa kuulumiset koko niiden elinajan. Hyvä kasvattaja on kullanrvoinen tuki lemmikin omistajalle. Joten kiitokset Ritvalle ja Onnille  hienosta kissasta ja Eläinsairaala Sykkeen henkilökunnalle Zulian hoidosta.

Muuten elämäämme kuuluu menoa ja meinkiä. Nuorisosasto, eli Oksi ja Oko, jaksavat leikkiä loppumattomasti. Välillä täytyy laitaa koirat ns. päiväunille ettei meno kiihdy liian hurjaksi. Oko on päässyt lenkille edelleen Arcon tai Kepan seuraksi ja päivät on vietetty lähes kokonaan ulkona.

Me ihmiset olemme istutaneet puita, rakentaneet aitaa, siistineet ruusupuskia, haravoineet ja peranneet mansikkamaan. Tulevan viikon tee puoltapäivää töissä, joten kerkeän viettää aikaa Okonkin kanssa. Alla kuvia koirien viime päivien touhuista....

                                                                     





4 kommenttia:

  1. :( Paljon voimia teille ja Zulialle hyvää matkaa sateenkaarelle <3

    Oksi ja Oko on hauska parivaljakko :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :).

    Oksin ja Okon kohdalla mietin, että mistä ne tuon energiansa ammentaa :D.

    VastaaPoista
  3. Ikävä kuulla kissasi pois menosta! Satuin sivuillesi vahingossa etsiessäni Helsingin yliop tekemää terveyskyselyä varten kissastani taustatietoja. Meidän ihana kissamme on ilmeisestikin samasta pentueesta kuin teidän Zulia. Myös meidän kissallamme takapää halvaantui 2009, mutta hänet leikattiin ja toipui siitä hyvin. En löytänyt sivuiltasi yhteystietoja, olisi mukava kuulla kissani sisaruksesta lisää. :)

    VastaaPoista
  4. Heippa Riikka :)

    Kiitos osanotosta. Jos haluat ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse niin osoite on taavilaeijamaarit@hotmail.com, mielelläni minä Zuliasta kertoilen :).
    Mukava että kissaasi leikkaus auttoi ja toivonkin sille pitkää ikää :)

    VastaaPoista