keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Voihan reikä sentään

 Eilen illalla Kepa hyppäsi viereeni sohvalle ja siinä sitä sitten rapsuttelin. Käteni koski johonkin kosteaan, verta se ei ollut, mutta Kepa oli kovasti nuollut kylkeään. Aloin tutkimaan koiran kylkeä ja löysinkin sieltä kahden euron kolikon kokoisen "reiän". Karvat olivat kokonaan pois ja ihon päälli kerros poissa, punainen liha sen kun paistoi. Reiän reunalla oli pieni riekale ihoa joten todennäköisesti Kepa oli osunut joko rikkinäiseen aitaverkkoon, tai katkenneeseen oksaan tms. Ehkäpä jossain päin pihaa pihaa oksassa roikkuu nukketalokokoisen intiaanin skalppeerattu päänahka.

Laitoin illalla reikään Basibakt -jauhetta, päälle sideharsotaitoksen jonka kinnitin laastariteipilla koiran karvaan. Yöksi koiralle botin verkkoloimi päälle, koska se kieli jotenkin vain hakeutui haavaan. Mielessä kävi myöskin se että pitäiskö koira käydä tikkauttamaassa mutta edellisen operaation yhteydessä tehdyssä nukutuksessa Kepa lopetti hengittämisen eli se pitäsi jatkossa nukuttaa vain sellaisessa paikassa jossa on hengityskone. Joten ei oikein houkutellut.
 
Tänään katsastin haavaa ja se näyttikin jo aika erilaiselta. Putsasin sitä tänään Betadinella ja laitoin sideharso teippi yhdistelmän sen päälle. Molemmat kuvat on otettu Betadinen laiton jälkeen. Koira antaa hoitaa itseään hyvin eikä aristele haavapaikkaa. Nukkuu jopa tuolla kipeällä kyljellään.
 
Nyt vain sitten seurallaan ihon paranemista, koiran mahdollista kuumeilua ja sitä alkaako iho kuumottaa haavan reunoilta/läheisyydestä. Jos jotain takapakkia tulee, niin sitten toivotaan että koiran voisi operoida paikallispuudutuksessa.
 
Toipilas kera loimensa


Mulla on nyt pari päivää talvilomaa. Katsellaan mitä keksitään koirien kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti