maanantai 10. joulukuuta 2012

Viime päivien touhuja

Oma olo on alkanut helpottaa noiden droppien ansiosta ja nyt on selvää myöskin se, että allekirjoittanut ei pärjää ilman jatkuvaa astmalääkitystä. Pääasia kuitenkin, että oma olo miljoona kertaa parempi kuin vielä pari viikkoa sitten.

Oksi on oppinut antamaan tassua :D. Varsin turha tempu mutta tuli opettettua tuossa eräänä päivänä. Käsky tähän on "läpy". Tassun antaminen on Oksista niin kivaa, että sitä tarjotaan tämän tästä. Hihnaharjoituksia on jatkettu ja autojen läheisyydessä kuulun ymmärtämistä myöskin. Keittiötottista on tehty kaikkien kolmen kanssa, perussettejä lähinnä. Oksin kanssa on leikkitty kovasti ja tänään otettiin pallo touhuihin mukaan. Pallot ovat pojasta kivoja ja niitä kannellaan suussa ihan huvin vuoksikin.

Oksi on ilmeisesti alkanut aikuistumaan. Suurimman osan aikaa se pentumaisesti liehittelee Arcoa mutta on nyt yhden kerran sanonut Arcolle ns. takaisin. Erittäin pitkälti oma syyni. Heittelin Oksille keppiä pihalla ja Arco tuli siihen kesken kaiken mukaan ja meinasi, että "tää keppi on sitten mun". Oksille tämä ei sopinut ja se rähähti varsin vakuuttavasti takisin-Arco poistui paikalta. Varsin turha välikohtaus, jonka olisin voinut estää kun vain olisin kieltänyt Arco sotkeutumasta kepinheittelypuuhiin. Tällaisia episodeja meillä on käynyt erittäin harvoin. Koiria on helppo sanallisesti ohjailla ja tuon kaltaisissa normitilanteissa ne myöskin hyvin uskovat. En usko ajatukseen, että koirien pitäsi selvittää välinsä keskenään vaan puutun hyvinkin nopeasti jos näyttää siltä, että tilanne alkaa kärjistymään. Toivon, että koirien välit säilyisivät hyvinä ja paljonhan tuohon voi itsekin vaikuttaa.

Oksi on myös kerran hermostunut Kepalle. Kepa meinasi mennä sen ruuille josta Oksi sanoi varsin napakasti mielipiteensä. Tilanne tuli todella nopeasti ja  kumpikin koira vaikutti aika tuliselta hermostuessaan. Tilanne raukesi kun laskin aidanosan koirien väliin. Tästä ei jäänyt hampaankoloon mitään kummallekaan ja vieläkin Kepa saattaa viedä Oksin hekkupalan jos poika sen vahingossa lattialle pudottaa. Kyllähän näitä "tilanteita" tulee varmasti esiin huusholleissa joissa on useampia koiria. Pääasia kuitenkin, että tilanteiden jälkeen koirat ovat ok eivätkä jää kyttäilemään toisiaan. Varsinaisia tappeluja meillä ei ole ollut, ja uskon vakaasti , että niitä ei myöskään tule.

Arco kävi hierojalla ja jumitusta oli jonkin verran. Uusi hieronta-aika on muutaman viikon päästä. Kepalla on hieroja tulevana lauantaina.

Tarkoituksena on ostaa kissoille uusi kiipeilypuu. Kävinkin tutkimassa vaihtoehtoja Faunattaressa. Olin aina ajatellut, että nuo jo olemassa olevat puut kestäisivät koko kissojen eliniän mutta väärin olin tuumaillut :).

1 kommentti:

  1. Meidän "taloudessa" on tosiaan kolme koiraa: Sony, uros-collie ja narttu-bordercollie. Ruokailutilanteet sujuvat yleensä ilman ongelmia, mutta pari kertaa on tullut välikohtaus koirien kesken. Haavereita ei ole sattunut kuitenkaan. Ko. collie yrittää vähän väliä astua Sonya ja kun Sony sanoo tästä takaisin, collie suuttuu ja sitten ne saattavat toisilleen rähähtää. Ikäviä tilanteita, jotka pitäisi vain itse ennakoida. Vesipyssy eteiseen vaan, nämä tilanteet tapahtuvat siis lähinnä sisääntullessa.

    Oletko ajatellut käyttää Oksia näyttelyssä ennen kastrointia?

    VastaaPoista