sunnuntai 9. syyskuuta 2012

"Varmaan hyvä vahti- tuo tuommoinen" :D

Kirjoitellaanpas tänne kuulumisiakin kuvien lisäksi. Maanantaina ajeltiin takaisin Karigasniemelle, yövyttiin taas Sulaojalla. Telttakin pystytettiin mutta sää näytti niin sateiselle, että yövyttiin koko revohka autossa. Arco pääsi nukkumaan isoon sänkyyn porukoittein väliin ns. herroiksi, Kepa nukkui jalkopäässäni niinkuin yleensäkin ja Oksille opetettiin oma paikka, jonka se suhteellisen hyvin omaksuikin. Välillä pikkupojan piti päästä minun ja Kepan viereen nukkumaan mutta yö meni Oksin osalta kaikesta huolimatta paremmin kuin osasin odottaa.

Aamulla lähdettiin kävelemään Karigasniemen Ailigakselle. Tunturi on noin 620 metriä korkea ja siellä en itse olekaan aikaisemmin käynyt. Rinteet olivat sen verran kivikkoiset ja jyrkät, että taivallettiin mastonhuoltotietä pitkin. Maisemat olivat hienot, Norjan tunturit näkyivät niin Lakselvin tien varresta, että samalta suunnalta kuin Nuvvuksenin tuntureille. Paistuntureiden paliskunnan poroerotuspaikka näkyi sekä Kevon patikkareitin alkupää Ailigaksen päälle.

Matka oli yllättävän rankka vaikka kilometrjä ei kertynyt 13 kilometriä enempää. Autolle tultaessa Oksi sai otsikossa olevan huomautuksen eräältä paiskunnalta, joka oli parkkeeranut autonsa meidän viereen. Sen verran hikinen keikka oli, että piti käydä suihkussa autossa. Yötä myöten ajettiin Tenon tietä lähelle Utsjokea Yläkönkäälle, jossa yövyttiin autossa. Suunnitelmissa oli käydä myös Utsjoen Ailigas-tunturin päällä mutta säät eivät suosineet, koiratkin taisivat olla sitä mieltä, että edellinen reissu oli sen verran rankka, että eiköhän vaan huilita. Ajeltiin Nuorgamissa ja palattiin Utsjoelle yöksi. Torstaiaamuna lähdettiin ajelemaan tänne Saariselälle. Perjantai oli ns. huoltopäivä ja eilen käveltiin sellainen 10 kilsan lenkki ja paistettiin välillä makkaraa Prospektorin kaivoksella.

Arco on jaksellut yllättävän hyvin ja Kepa on ok. Oksia vaivaavat anturoiden ohut iho, joka tuntuu hiertyvän helposti auki, joten tänään on tehty vaan pissatuslenkkejä. Huomenna ajellaan Posiolle ja loma täällä pohjoisissa lähenee loppuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti