maanantai 2. tammikuuta 2017

Loppuvuoden kuulumisia ja mietintöjä tulevalle

Blogi on todella jäänyt vähälle päivittämiselle, koen tämän aika työläänä kun en sattumoisin ole kovin hyvä näissä tietsikka jutuissa. Kuulumisten kertominen on siirtynyt faceen ja treenit on kirjattu vihkoihin. Elo ja olo on jatkunut samanmoisena lähes koko vuoden.

Oksi; sen kanssa ollaan pääasiassa lenkkeilyt. Suhtautuminen autohin on lientynyt niin paljon että lenkin voi jo heittää vilkkaan kutostien laidallakin. Tää on ehkä paras asia mitä on tapahtunut lähiaikonina. Tosin äänin reagoimisen kynnys on taas madaltunut ja aiheuttaa turhaa härväämistä kotioloissa. Oksi on tullut myös iän myötä terävämmäksi ja suhtautuminen muihin koiriin nurjemmaksi. Oksin kanssa on lähinnä treeniksellä tehty mielenvirkistysjuttuja, harvakseltaan muta koiralla on kyllä ollut silloin intoa tekemiseen. Poika on pysynyt lähes terveenä, korvat vaivasivat hetkittäin mutta on saatu kotikonstein kuriin.

Saga; Peikkiksen kanssa ollaan treenattu paljonkin. Tottista, hakua, jälkeä ja rakennusetsintää. Saga on ollut mielestäni täys kymppi. Sopiva koira mulle, joka en niinkään ihaile käyttömaleja tai-sakuja.
Saga on tähän mennessä täysin varma irtiolon ja luoksetulon suhteen. Näihin onkin panostettu paljon, edellistä viisastuneina ;). Näyttelyissä pyörähdettiin useampi kerta hyvällä menestyksellä ja varsinkin itseäni ilahdutti Sagan lunkius näissä tapatumissa. Tytsy on ollut terve alkuvuoden jalkaepisodin jälkeen. Juoksuja on odoteltu tulevaksi näin vuoden vaihteen aikaan, välillä näyttää siltä että nyt ne alkavat ja sitten taas siltä että ei alakaan. Asiaa seuraillaan.

Joitakin muutoksia tuo tulevaisuus tulleessaan :). Sagan treenaamiseen maastolajeihin tullaan panostamaan enemmän ja näin ollen, koska aika on rajallinen, tulen luopumaan treenitilasta muutaman kuukauden kuluttua. Ei ole järkevää pitää tilaa jossa ehtii vain harvoin käymään. Ajatuksissa on mahdollisesti vuokrata hallitilaa silloin tällöin ja tottistreenitkin siirtyvät ulkoilmoille sään niin salliessa. Yksi aivan ehdoton asia olisi opettaa Oksille irtiolo, ihan tulevaisuutta silmälläpitäen. Voipi olla tehtävänä  mahdoton mutta pidetään must-listassa. Ennen kaikkea pidän tärkeimpänä asiana sitä, että koirat saisivat olla terveinä.

Sagan suhteen tavoitteena olisi saada BH ta silmällä pitäen homma kasaan. Kaukana vielä ollaan ja paineita en meinaa asiasta ottaa. Tavoitteita jäljen ja haun suhteen on mietitty, muistaen kuitenkin että Saga on vielä hyvin nuori. Näyttelyissä Sagan kanssa käydään jonkin verran, tavoitteita sen kummemmin tälle osa-alueelle ei ole laitettu. Se puuttuva serti kahden vuoden iässä saadaan varmasti haettua :). Peikkiksen terveysjuttuja tullaan tulevana vuonna tutkimaan jonkin verran, MH ta mietitään ja luonnetesti saa vielä odottaa aikuistumista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti