torstai 23. huhtikuuta 2015

Eläinlääkärissä ja viime aikojen touhut


Oksin oikeanpuolimmainen alahuuli on ollut ärtynyt, kuiva, pienillä haavoilla ja roikkuva jo parin viikon ajan. Olin sitä rasvaillut mutta kun poika vielä kehitti päälle oikeanpuolen silmään silmätulehduksen, lähdettiin eläinlääkäriin. Huulesta otettiin teippinäyte, ei pöpöjä näkyvissä eikä hiivaakaan. Ilmeisesti vaan kuiva, johtuen mahdollisesti allergiasta. Hankala paikka hoitaa ja oma sylkikin voi ärsyttää. Silmästä otettiin kanssa näyte ja siihen Oksi sai 2 vk kortisoni-antibioottikuurin. Huuleen saatiin Vetramilin hunajavoidetta ja passitus apteekkiin ostamaan kortisonivoidetta. Tippoja on nyt laitettu kahden päivän ajan kuusi kertaa päivässä ja nyt vähennetään neljään kertaa/vrk. Huulta on rasvailtu vuorotellen, lähinnä niin että kortisonivoide laitetaan yötä vasten. Sekä silmä että huuli näyttävät jo paljon paremmilta, silmästä ei enää tule eritettä eikä huulessa ole haavaumia. Oksi olikin tosi levoton silmänsä kanssa ja yö ennen eläinlääkäriin menoa valvottiin. Nyt on nukuttu senkin edestä ja Oksin puolesta voi sanoa, että sen kanssa on mukava käydä eläinlääkärissä. Sen silmiä sai ropeloida ihan rauhassa ja tehdä muutkin toimenpiteet. Käytettiin tulosten odotteluaika hyödyksi ja palkkasin koiraa katsekontaktista. Hieno poika kaiken kaikkiaan. Vilkkaaksi eläinlääkäri Tiia sitä sanoi, eikä ihan väärässä olekaan :D.

Treenissä ollaan Oksin kanssa keskitytty lähes pelkästään kosketuskepin tökkimiseen ja katsekontaktiin häiriöissä, lähinnä ihmis-ja pallohäiriöitä. Saamaa häiriöhommaa on tehty niin istumiseen ja maassaoloon. Sitten ollaan lenkkeilty Oksin kanssa pidempiä lenkkejä ja poika painoikin nyt eläinlääkärissä käydessä 29 kg, eli se on laihtunut kilon, ei paha. Aino on käynyt tasaiseen kerta viikkoon leikkimässä Oksin kanssa ja tulossa huomennakin.

Hoitokoira rintamalla on tulossa tiivistahtinen toukokuu. Freddy-pentu on ollut edelleen hoidossa, tosin tämän viikkoinen toinen hoitopäivä jouduttiin perumaan Oksin silmätulehduksen takia. Katsottiin parhaaksi, että Oksi saa yhden sairaslomapäivän lastenhoidosta ja katsottiin kuinka silmä lähtee paranemaan. Tänään pentu olikin sitten jo hoidossa mutta vedettiin päivä läpi ilman suurempia riehumis-juoksuhepulointeja. Freddyn kanssa puuhattiin älypeliä ja nappulan etsintää ja seuraamisharjoituksia. Käytiin ostamassa broilerin sydäntä ja moikkaamassa  Dog Stockin henkilökuntaa.

Helatorstaina olisi tarkoitus lähteä käymään holskujen erkkarissa katsomassa koiria kun Oksinkin sukulaisia siellä on nähtävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti