keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Lauman vahvistus

Meidän holskulauma on saamassa vahvistusta, ainakin loma-aikoina. Mun vanhemmat ovat varanneet bordercollien pennun. Urospentu on sieltä tulossa ja olenkin sen jo mielessäni nimennyt Enskaksi eli Einoksi. Tokikaan en tiedä mikä sen nimeksi ihan aikuisten oikeesti tulee, mutta silloin kun Oksi oli syntynyt ja sen nimeä mietittiin, niin mun äiti markkinoi kovasti Eino-nimen puolesta. Joten Enska-penska kuulostaa hyvältä :).

Käyvät hakemassa pennun tulevana viikonloppuna Sonkajärveltä ja yritin kovasti houkutella heitä tulemaan tänne meille viikoksi. Koska koiranpennut ovat kivoja :D. Mutta onhan tota matka kovasti ja heillä omat kiireensä, joten voi olla että tavataan Enska-penska sitten myöhemmin.

Tää tapaus vahvistaa sen asian, että meidän seuraava koira on sitten narttu. Mutta niinhän se olisi todennäköisesti ollut muutenkin :). Ja vahvistaa myös sen, että Oksi menee kastraatioon MH-kuvauksen jälkeen. Näillä toimenpiteillä yritetään avittaa sitä, että kokoonpano pysyy sopuisana, koska kuitenkin tullaan aikaa yhdessä viettämään ja jatkossa ehkä vielä nykyistä enemmän.

Mukava tulla seuraamaan tuon rotuista koiraa. Bordercollie ei ole koskaan kuulunut mun ns. suosikkirotuihin mutta kaikki koirathan ovat tunnetusti kivoja :). Mutta ymmärän kyllä että rotu kiinnostaa muita. Ja onhan tuo kompaktin kokoinen koira -tarvittaessa voi kantaa mutta ei jää jalkoihin. Liikunnallinen niin kuin mun vanhemmatkin, ja heillähän on koko päivä aikaa aktivoidan koiraa. Joten hyvä juttu kaikkien kannalta.

Pennun molemmat vanhemmat ovat saman perheen koiria, joten ovat siellä molemmat tavattavissa. Isä on Ruotsin tuonti ja toimii karjatilalla työkoirana. Emä on kuulemma toiminut seurakoirana. Katselin juuri vanhempien kuvia ja minusta näytti siltä, että emä edustaa enemmän ns. näyttelylinjaa. Tämän johtopäätöksen tein ihan turkin pituudestä :D, joten ei ole varmaa faktaa. Isä näytti selkeästi työlinjaiselta ja Enska-penskallakin näyttäisi olevan lyhyempi turkki, jos tollaisesta 7-viikkoisesta voi mitään sanoa.

Jännää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti