maanantai 27. elokuuta 2012

Ryhmä Rämä Saariselällä

Ajeltiin tänne Saariselälle Oksin kanssa keskiviikkona. Arco ja Kepa jäivät Posiolle porukoitten kanssa viettämään "oksitonta laatuaikaa". Halusin nähdä kuinka pikkupoika käyttäytyy ilman aikuisia koiria uudessa paikassa, ja aikuiset saivat viettää rauhallisempaa aikaa "mummon ja vaarin" kanssa.

Ajallisesti matka Posiolta ottaa tuollaisen nelisen tuntia. Autoja Oksi haukkui jonkin verran mutta nukkui kyllä lähes puolet matkasta. Hiljeni myös aika hyvin sanallisella käskyllä. Poroja oli tienvierustoissa todella paljon, en muista että olisin niitä koskaan nähnyt liikekannalla näin paljon. Tämän keväiset vasat ovat kyllä tosi söpöjä mutta todella hömelöitä, joten varovasti piti ajella.

Oksihan ei ole tällä Saariselän käpilläkään koskaan käynyt. Viime vuonna samoihin aikoihin täällä seurattiin N-pentueen syntymää ja elämän alkumetrejä. Alussa Oksi oli hieman hämillään, pyöri jaloissa eikä laskenut minua silmistään. Keskiviikkona käveltiin pojan kanssa muutama pienempi lenkki. Torstaina käytiin tossa kyllällä aamutuimaan käppäilemässä ja aamupäivällä lähdettiin lenkille Laanilaan. Aika ripeästi mentiin, Oksilla kun on lähes aina 100 lasissa. Saatiin muutama "onko sulla hihnanpäässä susi?" kommentti ja muutama kävelijä halusi Oksia silitelläkin. Mukavasti Oksi vieraisiin ihmisiin suhtautuu :). Hyskybaaria ohitettaessa ruokaa odottavien vetokoirien mekkala vähän ihmetytti Oksia, mutta hajut olivat ilmeisen hyvät koska sinne olisi pitänyt päästä ihan ehdottomasti.

Täällä huomaa selvästi, että Oksin vahtivietti alkaa nostamaan päätään. Rivarissa kuuluville, muista asunnoista tuleville, äänille pitää välillä haukahtaa jne. Hiljenee kyllä heti käskystä. Samoin hormoonit hyrräävät ihan kiitettävästi, muitten koirien pissejä nuollaan, värisytetään alahuulta ja kalisutellaan hampaita. Kastraatio taitaa odottaa heti kun luottoellimme Lotta palaa töihin lokakuussa.

Torstaina käpöteltiin vielä illalla pari pissatusreissua. Oksi ei ole juurikaan pitkiä matkoja asfaltilla kävellyt, maalaiskoira, joten anturat tulivat kipeiksi torstain lenkityksistä. Oksin anturoiden iho ei ole sellaista parkkiintunutta kuin toisten koirien, joten muutama verestävä jälki anturoista löytyi. Tai sitten muutama terävä kivi on ollut anturan alla Laanilan reissulla.

Perjaintaina aamulla ajeltiin Ivalon lentoasemalle Karia vastaan. Oksi pääsi lentoasemalle sisälle ihmettelemään moista, käyttäytyi kivasti. Viikonlopun aikan huiltailtiin, käveltiin Kaunispään huipulle kahville ja munkeille yms. Sunnuntaina saateltiin Kari takaisin lentua odottelmaan. Oltiin lentoasemalla ajoissa, joten odoteltiin siellä ja Oksi riehaantui leikkimään vetoleikkejä hihnalla kanssani. Hieno poika, ei ollut muista ihmisitä yms. moineskaan.

Sunnuntai-iltana ryhmä rämä täydentyi kahdella vakijäsenellään, Arco ja Kepa liittyivät porukoitten kanssa seuraamme. Pientä alkusähellystä oli, Oksi olisi halunnut astua Kepaa koko ajan, ja joutuikin portin taakse jäähdyttelmään tunteitaan Kepaa kohtaan. Yöllä tuntui olevan pientä säätöä koirien nukkumapaikoista mutta tänään on selkeästi jo asetuttu taloksi. Tänään käveltiin Kaunispään tunturi ympäri.

Oksi oli ihmeen rauhallinen kun oltiin sen kanssa kahden. En ollut koiraa samaksi tuntea, kuinka helppoa onkaan yhden koiran omistajilla :D.

Arcon kunto on entisellään, ruokahalu on vähentynyt- aamulla ruoka ei oikein maistu. No, ylipainoahan tuolla on ollutkin, joten uskotaan että moinen ei ole pahasta. Kipulääkettä se saa edelleen päivittäin. Kepa puolestaan oli järjestänyt porukoille sydämentykytystä sunnutaina Kemijärvellä. Se oli livahtanut auton tankkauksen yhteydessä pihalle, ei ollut antanut kiinni äiskälle eikä vieraalle miehelle joka oli hätiin tullut. Kunniakierroksen tehtyään oli Kepa tullut takaisin autolle josta se saatiin napattua valjaista kiinni, onneksi. Paikkahan oli koiralle ihan tuntematon ja ABC; n vieressä kulkee vilkaasti liikennöity tie.

Huomenna lähdetään auto/vaellusturneelle. Aloitetaan Inarista ja suunnataan sieltä Karigasniemen suuntaan jne. Yritän vielä saada koirista kuvia tänne tänään.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hienolta reissulta. Samoissa maisemissa mekin oltiin pari kesää sitten kolmen koirien voimin. Tuli ihan oma matka mieleen tätä lukiessa. :) Hyvää loman jatkoa sinne.

    VastaaPoista
  2. Olipa mukavaa luettavaa :) Sonylla on myös tullut nyt tuota vahtimista, välillä pitää pienemmillekin asioille haukkua, mutta hiljenee nopeasti kun kutsun sitä. Ikäänkuin se tajuaisi että "aha, noni, homma hoidettu ja voin olla taas hiljaa". Pissien nuoleskelemista on täälläkin ja alaleuka väpättää.. Ihanaa olla uroksen omistaja. Sonylta ei ole tarkoitus viedä palleja pois. Saa nähdä millaistameidän arjesta tulee.

    Välillä tosin tuntuu, että olisipa kiva kun ois toinen koira laumassa. Kaikki olisi helpompaa.. vai olisiko? Hyvät ja huonot puolet siinäkin.

    Kivoja oli myös kuvat, Oksi näyttää paljon isältään, korvat on ainakin tulleet sieltä puolelta!

    VastaaPoista