sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Haaste

Töppösen ja Sienen Lauralta tuli tämmöinen haaste :D. Vastaan nyt kun Laura sen lähetti vaikka olenkin kohderyhmänä vähän huono,  kun me ei tavoitteellisesti oikein harrasteta mitään :D. Mutta kiitos muistamisesta :).

1. Kerro kuinka sinusta tuli koiranomistaja.
  - Arco on kahden vuoden kinuamisen tulos. Mies sekä tytär olivat sitä mieltä, että kissat lemmikkeinä riittävät. Väsytystaktiikka kuitenkin johti toivottuun tulokseen omalta osaltani. Rotuvaihtoehtoina olivat valkoinenpaimenkoira, bouvier, kaanaankoira ja hollaninpaimenkoira sekä loppumetreillä collie. Holskuhan sieltä sitten valikoitui :). Halusin koiran kasvattajalta joka ei suostu myymään pelkän puhelinsoiton perusteella . Arcoa odotettiin lähes vuosi siitä kun kasvattajan luona oltiin käyty näytillä koko perheen voimin.
 Kepa tuli aluksi vaan hoitoon meille mutta jäikin sitten oikein asumaan :). Kolmas koira tuli ajankohtaiseksi kun näytti, että Arcon elinkaari lähenisi loppuaan. Ja kun mieleisellä kasvattajallakin oli pentusuunnitelmia niin kysäisin, että myiskö hän pennun meille. Ja niin Oksi saapui ilostuttamaan meitä :).
Lapsuudenkodissa meillä cockerspanieli ja koirista olen tykännyt aina.

2. Miten päädyit nykyään harrastamiesi lajien pariin?
- Mehän emme siis harrasta mitään erityistä. Reenaillaan omaksi iloksi ja koirien iloksi kaikennäköistä- ei kuitenkaan tavoitteellisesti. Olen kuitenkin sitä mieltä että koirien aktivointi on tärkeää pääkopan vuoksi.

3. Mitä lajia haluaisit kokeilla tai opetella?
- Menee noihin nenänkäyttöjuttuihin esim. mejä, ID-jälki yms.

4. Montako koiraa on maksimi?
-Tällä hetkellä ja tällä rodulla tuntuu, että kolme :D. Ideaalina holskujen kanssa pitäisin kahta koiraa.

5. Uros vai narttu?
- Ei oikeastaan väliä. Uros-narttu pari on ideaali.

6. Mikä on ollut vaikein liike/osasuoritus/ohjaus tms. opettaa koiralle?
- En oikein osaa vastata tähän. Liityisikö hihnakäytökseen jokaisen kohdalla...

7. Tähtihetkenne
- Arcon kohdalla varmaankin se, että se reagoi Karin melanoomaan. Arcolla olisi ollut edellytyksiä melanoomakoiraksi mutta koulutus olisi vaatinut puolen vuoden jatkuvan oleskelun Ruotsissa. Sekä ehdottomasti se, että Arcon(luonteen) kanssa on pärjätty näinkin hyvin alkuaikojen vaikeuksista huolimatta- siitä ei siis tullut "ihan hullua";).
Kepan kohdalla ehkä stressioireiden häviäminen meille muuton jälkeen- kiva nähdä, että koira voi hyvin sekä fyysisesti että henkisesti.
Oksin kanssa elämä on yhtä tähtihetkeä - siinä on sitten kiva koira :)

8. Koska on hävettänyt eniten?
- Minua hävettää erittäin harvoin :D. Arcon puolustushalukkuus joskus on mielestäni vähän liioiteltua.

9. Mitä haluaisit saavuttaa?
-Kehittyä kouluttajana ja olla koiran arvoinen koiranomistaja.

10. Miten valitset koiriesi nimet/millaisita nimistä tykkäät, maitse jotain?
- Arcon nimi tuli suoraan sen virallisesta nimestä Lissunmustan Jelmer G Arco. On siis nimetty isänsä mukaan. Kepalla oli nimi valmiina, en viitsinyt muuttaa vaikka en sen nimestä erityisesti pidä. Oksin keksi ihan omasta päästä.
 Pääsääntönä  nimissä meillä näyttää olevan, että tytöjen nimet päättyvät a-kirjaimeen ja poikien sitten johonkin muuhun. En välttämättä tykkää koirilla ihmisten nimistä enkä halua omilleni niitä kaikkein yleisempiä nimiä. Koiran pitää näyttää nimeltään ja nimessä on oltava "potkua". Todennäköisesti seuraavista (joskus mahdollista) koiristamme tulee uroksesta Imre ja nartusta Iona.

11. Rakastettavin piirre koirassasi
-Arcossa tykkään sen vaativasta luonteesta, vaikka se ei aina niin rakastettavalta tunnukaan :D. Tykkään sen vahtivasta luonteesta ja uskon, että tarvittaessa puolustaisi niin minua kuin kotiammekin. Kepa on mamman mussukka :D, olen sen number one ja se tuntuu kivalta.
Oksi on ylipäätään rakastettava ja se rakastaa kaikkia :). Tykään erityisesti sen iloisesta olemuksesta, sillä on aina kivaa!

Olen huono laittamaan näitä haasteita eteenpäin eli omalta osaltani tämä jää tähän :).

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jaa, voipi ollakin :). En ole itse koskaan kuullu karhusta käytettävän, Otson kylläkin.
      Ei tuo ipana kyllä yhtään karhulta näytä :D.

      Poista