torstai 19. huhtikuuta 2012

Kuulumisia

Tiistaina oli reenit Oksin kanssa. Reenihin tuli uusi koira, pomerian, samanikäinen kuin Oksi. No, Oksin kanssa harjoiteltiinkin ihan vaan rauhoittumista häkkiin. Sen verran kierroksilla se kävi toisen koiran suhteen. Oksia palkattiin häkkiin kun se oli hiljaa ja katseli toista koiraa. Jos se alkoi hillumisen katkaistiin näköyhteys ja siirryin itse kauemmas häkistä. Kun se rauhoittui=oli hiljaa, siirryin häkin viereen ja se sai katsella toista koiraa ja palkattiin. Se reenikerta meni siis näin. Katariinalle erityiskiitokset tsemppaamisesta :) "tämä on vain ohimenevä kausi jne."

Eilen eli keskiviikkona mukana olivat Oksi ja Arco. Mentiin teatterin parkkikselle. Oksin kanssa oli aika kaukana muista koirista, palkattiin kontaktista, joka ei ollut kovin hyvä eli palkaa ei paljon tullut. Lähdettiin sitten kävelemään kohti muita koiria tyylliin, jos kierrokset nousivat käännyin ympäri ja jos meni rauhallisesti kuljettiin eteenpäin, kontaktista palkka. Oksi kyllä mielestäni rauhoittui loppua kohti ja jopa ilman käskyä seurasi vierellä muutaman askelleen. Koiraa ei sanallisesti käskytetty eli omalla toiminalla piti saada palkka= eteenpäin kohti toisia koiria meno/nami.

Palattiin tämän jälkeen reenitilalle. Otettiin koirat yksitellen sisälle ja jokainen sai tehdä mitä halusi. Oksi jätetiin autoon rauhoittumaan ja otin Arcon. Tehtiin "nouse"-käskyllä nousemista pesuvadin päälle. Tauon jälkeen tehtiin Arcon kanssa kosketusalustaa etäisyydellä ja tähän käsky "paina". Reenihin tuli mukaan uusi koira, Jesse. Jesse on 6 kuukautta vanha labbiksen ja bullmastiffin sekoitus. Tein Jessen kanssa käsikosketusta ihan vaan huvin vuoksi :D, ja koska se oli niiiin kiva. Vähän pelkäsin, että sotkeuduin Jessen omistajan reenihin mutta Valtteri totesi, että hyvä on bullmastiffisekoituksen tehdä juttuja (saada positiivista kokemusta) vieraiden ihmisenkin kanssa, joten sain tältä osin ns. synnipäästön :D.

Lopuksi otettiin Oksi reenitilaan. Tehtiin ihan helppoja juttuja; kosketusalustaa, käsikosketusta, peuvadin päälle nousemista ja pikku pätkä vierellä kulkemistä. Tarkoitus oli vaan saada koiralle onnistumisia ja katsoa keskittymiskykyä. Hienosti toimi :). Pientä kierrosten nousemista oli havaittavissa heti reenitilaan mentäessä mutta rauhoittui nopeasti. Suko oli koko ajan häkissään mutta ilmeisesti se on jo niin tuttu Oksille että sitä ei noteerattu mitenkään :D. Hyvä mieli jäi tästä keskiviikkoisesta :).

Oksi on menossa lauantain Näyttelypäivään demokoiraksi Hexin kanssa. Saa nähdä mitä tuleman pitää :D.

Eilen kotiin tullessani joku koirista oli pissannut sisälle kissanvessan viereen-epäilys kohdistuu Oksiin ;). Sen jalka nousi myös hierojalla heti kun silmäni vältti. Niin kaunan kun se oli valvonnan alla, tyyliin"ei pissi" niin mieliteon jalannostoon näki mutta kun alettiin hierojan kanssa täyttämään koiran tietoja, Oksin jalka nousi. Jotenkin jäi sellainen fiilis, että Oksi oli sen oloinen, että "oli ihan pakko". Laitan nämä jalannostot iän piikkiin, muistan Arcoltakin samassa iässä yhden jalannoston sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti