lauantai 19. marraskuuta 2011

Kuulumisia

Oksin kanssa ollaan tällä viikolla keritty työn ohessa vähän harjoittelmaan istumista, maahan menoa ja vierellä kävelemistä. Olen joka päivä kävelyttänyt Oksia keskustassa kävelykadulla ja ollaan opeteltu, että muihin ihmisiin ei reagoida-niiden suuntaa ei pyritä, eikä niille haukuta. Istumisia ollaan otettu kävelyiden ohessa.

Oksi osaa olla jo häkissään työpaikalla ihan lungisti-yleensä sen tavoittaa sieltä selällään makoilemasta. Autoilu sujuu erinomaisesti, Oksi ei voi enää autossa pahoin eikä siellä myöskään huudella. Se on oppinut, että kannattaa käydä maate ja huilia, kun ei tiedä mitä kohta joutuu tekemään. Tästä autoilusta olen erittäin iloinen koska liikumme autolla kuitenkin hyvinkin pitkiä matkoja. Joten on tärkeää, että koirat ottavat matkustamisen rauhallisesti. Töissä Oksi on päässyt  nyt kaikkien koiraihmisasiakkemme silitettäväksi. Olen oikein urakalla yrittänyt saada sille näitä ihmiskontakteja.

Tänään koirat jäivät ensi kertaa kolmisin kotiin kauppareissun ajaksi. Hyvin oli mennyt-olivat kaikki kolme nukkumassa kun tulin kotiin eikä sisälle ollut tehty tarpeitakaan. Aamulla Oksi pääsi ensi kertaa isojen kanssa pitkälle lenkille. Normaalisti meillä menee lenkkiin 1,5 tuntia mutta nyt meni kaksi. Uusitaan lenkki todennäköisesti huomenna. Oksilta on hihnalenkkien yhteydessä kielletty toisissa koirissa roikkuminen, koskee myös niiden hihnoja. Lisäkielto on nyt tullut myös omassa hihnassa roikkumisesta. Näillä on pyritty saamaan lenkkeilyyn selvät sävelet.

Yöllä on kielletty Oksilta Kepan häiriköiminen- sillä on tapana yrittää saada Kepa leikkiin mukaan yöaikaan. Tarkoitus on kuitenkin, että yöllä nukuttaisiin, jokainen omalla pedillään. Pihalla on käyty kerran yössä hyvin eleettömästi tekemässä tarpeet.

Turhasta haukkumisesta on myös seurannut kielto. Omalla pihalla olisi joskus mukava haukkua naapurin koirien kanssa mutta muualla ei mielestäni tarvitsisi hirveästi haukkua-uskoo kieltoa kyllä hyvin.

Oksi on kova ottamaan ilmavainua, jopa Arco on alkanut seurailemaan pikkupojan touhuja- joku mielenkiintoinen haju voi mennä ohi nenän...Jos nyt vähän ihmimillistetään, niin Oksi on saanut Arcon silmissä jonkimoista tunnustusta hajuasiassa :D. Se ei olekaan niin turha heppu kuin Arco ehkä aluksi ajatteli ;D.

Oksin maha on nyt pysynyt kunnossa. Se on syönyt nappuloita ja lihaa, luita ei ole annetu kuin tosi harvoin.

Olen ilmoittautunut Oksin kanssa Pakkasnaksu kurssille. Todennäköisesti en opi itse siellä mitään uutta mutta jotain on kiva touhuta. Kotiläksyjen muodossa on sitten ihan pakkoa harjoitellakin. Lisäksi rupean käymään sen kanssa lauantaisin avoimessa toko-ryhmässä. Voi myös olla, että Kepa vaihtelevasti korvaa Oksia ryhmässä.

Olen lupautunut ostamaan kaverin kaverilta vetokärryt ja- reen koirille. Joten todennäköisesti käydään jomman kumman aikuisen kanssa vetokurssi. Oksi on vetohommiin vielä liian pieni.

Havaintoja Oksista  noin muuten; vaikka se viihtyy hyvin aikusten koirien kanssa, silti se aina kotiin tulleessa moikkaa ensin ihmiset. Jee!!! Sen luonteessa on hyvin paljon samoja piirteitä kuin Kepan- hirveän paljon sen kanssa ei tarvise mistään asiasta vääntää. Uskoo/tottelee helposti, ainakin vielä ;). Ihanaisen upea Oksi-Poksi poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti