maanantai 10. elokuuta 2015

Team Ärrä

                                                                     Ärrät

Team Ärrä, eli sileäkarvaiset kettuterrierit Ruu ja Reino, ovat meillä hoidossa. Hain kaksikon perjantaina ja aloitin samalla pienen lomapätkän. Tosin parina päivänä käyn tekemässä oikeita töitä muutaman tunnin verran. Toimintasuunnitelma oli sama kuin muidenkin hoitolaisten kanssa, eli aluksi Ärrien tavarat sisälle Oksin haisteltavaksi ja lähdin kaksikon kanssa kävelemään lenkin. Sen jälkeen Ärrät yksitellen sisälle ja portin taakse makuuhuoneeseen rauhoittumaan. Iltaruuan ja pienen lepohetken jälkeen käytiin Reinon ja Ruun kanssa kävelemässä vielä 1.5 tunnin lenkki. Yö sujui aivan niin kuin aiemminkin, Ruu nukkui vieressäni ja nyt Reinokin halusi yhteispetiin nukkumaan. Koirat vetelivät sikeitä tyytyväisenä samoilla paikoilla aamuun asti.

                                                      Reino haluaisi myyrämetsälle

Hoitokoirat ovat ruokinnan ja lenkityksen kanssa samassa rytmissä kuin Oksikin. Eli aamulla meillä herätään viiden ja kuuden välillä, pihalla aamupissit, ruoka, pieni ruokalepo ja lenkki. Ärrien kanssa on tarkoitus lenkkeillä paljon koska Reino tykkää kävellä ja Ruulla on menossa painotiputus. Neitokainen olikin jo hoikistunut sitten viime näkemän. Viikon lenkit vaihtelevat 3-4-kertaa päivä, ajallisesti  0.5-1,5 tuntiin. Lisäksi Ärrät ovat saaneet juoksuhepuleita pihamaalla. Sisätiloissa otettaan rauhallisesti. Iltaruoka syödään 18-19 välillä, ruokalepo ja iltalenkki. Nukkumaan rauhoitutaan yhdeksän maissa.

Hoitokoirat lenkkeilevät meillä oloaikansa meidän hihnoissa ja pannoissa. Tällä vältytään omien sotkemiselta sekä koen, että täällä maalla on mukavampaa kulkea pidemmissä hihoissa kuin kaupungissa on tarpeen. Hoitokoirilla on pannoissaan lätkät (avaimenperät) joissa on nimi sekä minun puhelinnumero hoitojakson ajan.
                                                            Ruu ja eriväriset apilat


Reino pääsi treenitilalle Aino-sakemannin häiriökoiraksi ja suoriutui tehtävästä hienosti. Ruu harjoitteli sillä aikaa autossa hiljaa olemista. Kaksikolla on hieman hankaluuksia jäädä yksin/kaksin ja jääminen aiheuttaa pienoisen hylkeiltä kuulostavan konsertin. Oksi ulvoo mielellään mukana :D, vissiin sympatiasta. Susi ja hylkeet :D.
                                                                    Ruu

                                                                     Reino


Meillä on vielä paljon yhteistä aikaa Ärrien kanssa edessäpäin. Katsotaan mitä keksitään puuhailla.
Näin rauhallinen tunnelma meillä oli eilen yhdeksän maissa aamulla aamulenkin jälkeen :).

Oksille on tehty namiruutua ja Ainolle tallasin 150 askeleen suoran jäljen pellolle. Molemmat suoriutuivat tehtävästään hyvin. Näitä on tarkoitus jatkaa tällä viikolla ja reenitilallakin käydään vaihtelevalla kombinaatiolla. Oksi on päässyt myös leikin myötä viihdyttämään sekä Ainoa että Boogie-rotikkaa viikonlopun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti