perjantai 23. joulukuuta 2011

Terveystietoja, harjoituksia, pesua ja fööniä ym.

Aluksikin... Arco kävi silmien uusintapeilauksessa. Viimeksi silmät peilattiin 10 kuukautta sitten ja niissä havaittiin muutoksia. Nyt 21.12 muutokset ovat edenneet ja koiralla on kaihi. Näkökyky on suhteellisen hyvä, silmät peilannut lääkäri sanoi, että lukea koira ei näkisi, mutta vielä ei haittaa sen kummemmin. No, jotenkin jotain tuollaista osasi jo odottaakin, eli ei siitä sen enempiä.

Kepalta otettiin kilpparitestit. TgAa tule myöhemmin, lähettivät näytteen Saksaan analysoitavaksi. Toisessa testissä arvot hippasen alle suositusarvojen...joten olen joksenkin varma että TgAa on positiivinen... Great.

Oksi on käynyt parin otteeseen harjoittelmassa vieraan koiran läsnäoloa. Hienosti ovat molemmat kerrat menneet, viimeksi vieras koira pääsi jo ihan viereen. Valtterin mielestä, tästä ei ole meille mitään ongelmaa tulossa. Valtteri myös leikitti Oksia patukan kanssa, ja hienostihan se meni. Oksi leikki mielellään ja osaa keskittyä leikkiin vaikka toinen koira olisi häiriönä vieressä. Kepa oli mukana viimeisellä kerralla myös. Sen kanssa harjoiteliin tuota sammaa vieraan koiran läsnäoloä. Kotiympyröissähän Kepa kumeenee tosi kovin vierasta koirista mutta nyt keskittyi minuun hienosti. Yhtään pöhähdystä ei kuulunut ja vaikka pikkaisen tuijoitteli, niin käskystä kääntyi katsomaan minuun. Nyt vain kovasti odotellaan ensi vuonna alkavia kursseja :).

Oksi on ollut vaihtelevasti pieniä aikoja kotona yksin tai aikuisten koirien kanssa. Toistaiseksi yksinolot ovat menneet hienosti, ei ole tehnyt tarpeitaan sisälle eikä järsinyt mitään. Omia leluja oli liikutellut mutta kissatkin makailivat rauhallisina, joten voitaisiin sanoa, että pentu osaa olla yksin. Toivottavasti jatkuu myös näin. Oksi alkaa olla 100% sisäsiisti. Yölläkään sitä ei enää tarvitse viedä ulos eli osaa pidätellä sellaiset 8 tuntia. Ensi viikolla en ota Oksia töihin vaan se saa jäädä kotiin harjoittelmaan kotona olemista Karin loman ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti